Какво отличава профилите Darvolex от останалите WPC-профили, предлагани на българския пазар?

14233511_10201908965802474_1666424110_o

Търсенето изведе на пазара знайни и незнайни производители на WPC декинг системи, всеки от които със воя формула за WPC, включваща в композита различни полимери, дървесини, остатъчни пластмаси, смоли, рециклирани хартии, черупки от ядки, оризови шушулки  и други.  Основните суровини при производството на WPC-профили са дървесните фибри и свързващият  полимер.

Оптималният избор на полимер в този случай е РVC.  За съжаление той се използва от много малко производители на WPC заради несъвместимостта му за екструзия  с рециклирани суровини.

Една голяма част от производителите на WPC залагат на HDPE-пресован полиетилен, който въпреки масовото си приложение, не е най-доброто решение, когато говорим за декинг, защото не е устойчив за външно приложение при големи амплитудни разлики. В този случай животът/устойчивостта на настилката или фасадната облицовка значително се съкращава във времето.

1

Профилите Darvolex се произвеждат от първични суровини и материали и не се използват оловни добавки.  Тествани са в различни лаборатории и постоянно се правят множество изпитвания относно съответствието им с хармонизираните стандарти на ЕС.

Към настоящия момент  те категорично оправдават присъдените им сертификати за:

  • високи якостни показатели;
  • дълъг живот (мин.10години);
  • безопасност;
  • НЕгоримост;
  • добро сцепление;
  • НЕ отделяне на вредните вещества пентахлорфенол и формалдехид.

1 2

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *